Nærmiljø

Med skjærgårdsnaturen som hage

En akkurat passe stor, gammel eventyrskog brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. På sydspissen finner du også Jarlsøs eget fyr, som fortsatt er i drift. Og litt bortgjemt i moselandskapet – to gamle steinbunkerser.

På resten av øya utvikler vi nye botaniske miljøer, utformet i samarbeid med landskapsarkitekter med sans for å spille på lag med naturen. Pil, siv og ulike prydgressorter vil benyttes, arter inspirert av karakteren på det omliggende fjordlandskapet. I tillegg siviliserer vi med roser, småtrær, prydbusker, store gressplener, rullesten og skulpturer. Dette er hagen til beboerne på Jarlsø.

Ingen trenger å bekymre seg for å klippe plenen, eller luke bedene. Gartnere tar seg av den saken. For beboere med grønne fingre er det fritt fram for botaniske utskeielser på egne romslige terrasser.

På bryggeområdene foran Vestsiden 1 har vi fått bygget en 150 meter lang, flott trepromenade, med sjøboder og sittebenker foran flyttebryggene med båplasser for beboerne. Promenaden fortsetter foran Vestsiden 2, helt bort til brua. Foran Vestsiden 2 har vi reetablert og opparbeidet en stor og flott sandstrand som har sol hele dagen, til den går ned, speilet i Jarlsøsundet.

Området rundt Tårnet og Tun Sydøst er opparbeidet og beplantet med samme høye standard som på vestsiden av øya, med blomstereng som en naturlig overgang mellom skog og plenområder, og masse flotte bed med busker, trær, stauder og blomster.

Vi fikk terningkast 6 for uteområdene foran Vestsiden 2 av Norges ledende fagblad for utomhusarkitektur, UTEMILJØ. Det er vi stolte over, og det styrker oss i overbevisningen om at det er viktig å legge mye ressurser og omtanke i uteområdene. Dette er beboernes nye hage, og også til glede for besøkende og omgivelsene.

 

Kontakt

Elisabeth S. Bakke

elisabeth@bs-partners.no

900 55 488


Jeanette Sørvik

jeanette@bs-partners.no

902 39 540

  Registrere

   Rom
   Etasje
   BRA m2
   P-rom m2
   Balkong m2
   Pris
   Se leilighetsbeskrivelse i prospektet.